Imprimă această pagină
Vineri, 13 Martie 2015 00:00

Putin nu a mai apărut în public de o săptămână

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Kremlinul a dezminţit miercuri seara informaţiile potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin şi-a amânat vizita care urma să aibă loc în zilele de 12 şi 13 martie în Kazahstan din cauza stării de sănătate, potrivit Interfax.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus, a declarat agenţiei de presă Bloomberg că Vladimir Putin este perfect sănătos. O sursă din cadrul guvernului kazah declarase anterior pentru Reuters că vizita lui Putin a fost amânată din cauză că liderul rus s-ar fi îmbolnăvit.
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a confirmat amânarea reuniunii preşedinţilor Rusiei, Kazahstanului şi Belarus la o dată ulterioară, dar nu a explicat motivele acestei amânări.
Imediat, presa rusă a sesizat că, de fapt, preşedintele Vladimir Putin nu a mai apărut în public de o săptămână. Ultima dată Putin a apărut în faţa presei la 5 martie, în conferinţa de presă comună cu premierul italian Matteo Renzi, care a efectuat o vizită la Moscova.
După aceasta, Putin a mai avut o singură întâlnire publică, unde a fost văzut nu doar de către oficiali. Conform unui comunicat al Kremlinului datând din 8 martie, preşedintele rus s-a întâlnit cu ocazia Zilei internaţionale a femeii cu o serie de mame, ai căror copii au obţinut succese remarcabile.
De fapt, acest eveniment a fost înregistrat la 5 martie de cameramanul personal al lui Putin, a relatat televiziunea RBC. Potrivit acesteia, Putin a făcut o impresie bună asupra femeilor prezente, dar arăta obosit.
Din 6 martie, Kremlinul a anunţat participarea preşedintelui rus la o serie de reuniuni, dar la care presa nu a mai fost invitată.

M.A.S.

Articole recente - M.A.S.