Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 00:00

Polonia primeşte medici din Europa de Est pentru a acoperi deficitul de angajaţi din sănătate Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polonia a acordat joi licenţe pentru cinci doctori din Belarus şi Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate, în contextul în care se confruntă cu un deficit medical pe timpul pandemiei, relatează DPA.
Licenţele au fost acordate în baza unei legi aprobate la sfârşitului anului 2020 care simplifică procedurile pentru aprobarea doctorilor din afara Uniunii Europene.
Noua lege s-a dovedit controversată: unele asociaţii medicale se tem că procedura simplificată ar putea afecta evaluarea competenţele profesionale şi de limbă ale doctorilor.
Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat într-o conferinţă de presă la Varşovia că noile proceduri oferă "o garanţie pentru cunoştinţele şi educaţia doctorilor".
Câteva zeci de alte propuneri de la medici din afara UE sunt în analiza ministerului, a spus Niedzielski.
Conform datelor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare în Europa (OECD), Polonia are cea mai scăzută rată de medici la 100.000 de locuitori din UE, de 238 în 2017.
Deficitul de medici, asistente şi alţi angajaţi din sănătate s-a resimţit cel mai puternic pe parcursul ultimului val din pandemia de coronavirus. (Sursa Agerpres)

Lasă un comentariu