Luni, 17 August 2015 00:00

Pentru Rusia este de neconceput utilizarea de rachete balistice în Europa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Pentru Federaţia Rusă este de neconceput utilizarea de rachete balistice cu rază medie de acţiune asupra unor obiective din Europa”, a declarat vineri, în timpul unei conferinţe de presă, ministrul adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Riabkov, informează agenţia de presă TASS. În opinia Moscovei, „acest lucru poate fi făcut doar de terorişti, care prin definiţie nu sunt în stare să intre în posesia unor asemenea arme şi să le utilizeze”. „Exclud decizii guvernamentale pe marginea unui asemenea scenariu”, a spus Riabkov.

În acest context, Riabkov a subliniat că, în opinia Moscovei, „Washingtonul foloseşte în mod artificial argumente în vederea dezvoltării sistemului de apărare antirachetă” (în Europa). „După reglementarea problemelor din jurul programului nuclear iranian, administraţia SUA se descurcă tot mai greu cu argumentele şi noi vom continua să atragem atenţia asupra acestui lucru”, a avertizat ministrul adjunct de externe al Rusiei. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Serghei Riabkov a declarat că, la ora actuală, nu există niciun temei pentru a continua cu SUA dialogul privind reducerea arsenalului nuclear. „Nu văd niciun temei pentru a aborda în mod practic problema continuării dialogului cu SUA în ceea ce priveşte controlul asupra armelor nucleare şi continuarea reducerii numărului acestora”, a spus Riabkov.

Diplomatul rus a subliniat că soluţionarea acestor probleme nu depinde de cine va fi următorul preşedinte al SUA, ci de „recunoaşterea în SUA a faptului că problema dezarmării nucleare nu poate fi discutată în afara unui complex întreg de alţi factori ce influenţează stabilitatea strategică”. „Aceşti factori nu devin mai puţini: dimpotrivă, ei devin tot mai mulţi”, a spus Riabkov.

Lasă un comentariu