Joi, 29 Iulie 2021 10:43

Pe drumurile din Germania ar putea circula 14 milioane de vehicule electrice în 2030 Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficialii germani se așteaptă ca în 2030 să existe în circulație 14 milioane de autovehicule electrice și hibride, în condițiile în care cea mai mare economie europeană încearcă să respecte noile norme mai stricte privind emisiile poluante, transmite Bloomberg.
Noua prognoză este cu cel puțin 40% mai mare decât precedentele estimări, grație unei creșteri explozive a vânzărilor de automobile electrice înregistrată în ultima perioadă, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier. Precedentul obiectiv viza existența a 7 până la 10 milioane de automobile electrice pe drumurile din Germania în anul 2030.
La începutul lunii iulie, același Peter Altmaier anunța că Germania este pe punctul de a-și atinge obiectivul referitor la un milion de automobile electrice pe șosele, cu doar o jumătate de an mai târziu decât data propusă inițial. Îndeplinirea acestui obiectiv a fost posibilă grație eco-bonusurilor în valoare de miliarde de euro acordate de statul german. Numai în prima jumătate a acestui an au fost acordate eco-bonusuri în valoare de 1,25 miliarde de euro pentru achiziționarea de autovehiculele electrice, mai mult decât pe întregul an 2020.
"Aceasta este o veste bună pentru protejarea mediului și decarbonizare. În plus va avea un impact asupra consumului de electricitate", a declarat Peter Altmaier într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, Guvernul german se așteaptă ca avansul vânzărilor de automobile electrice să ducă cererea de electricitate la 655 Terawați oră în 2030. Comparativ, în 2018 consumul de electricitate în Germania a fost de 568 Terawați oră, arată datele Agenției Internaționale a Energiei. (sursa Agerpres)

Lasă un comentariu