Vineri, 12 Noiembrie 2021 11:53

Noua maşină oficială a preşedintelui francez Emmanuel Macron Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De la începutul mandatului său de cinci ani, Emmanuel Macron şi-a schimbat vehiculele de mai multe ori. În 2017, la investirea sa, viitorul şef al statului francez, a ajuns la bordul unui DS 7 Crossback, apoi a călătorit într-un Peugeot 5008 BlueHDi, un Renault Espace V sau chiar un Renault Vel Satis.
Pe 11 noiembrie 2021, Emmanuel Macron a chemat de la garaj vehiculul oficial nou-nouţ pentru a participa la comemorările Armistiţiului, precum şi la omagiul adus ultimului supravieţuitor al Eliberării. De data aceasta, şi-a făcut apariţia instalat într-un Citroën DS 7 Crossback Élysée. Pentru Preşedintele Republicii, este o maşină simbolică deoarece este primul hibrid plug-in blindat fabricat în Franţa.
Pe lângă geamuri şi caroserie rezistente la gloanţe, o cerinţă pentru vehiculele prezidenţiale, bateria lui DS 7 Crossback va fi şi ea blindată. Potrivit publicaţiei „L'Est Républicain”, costul total al producţiei maşinii lui Emmanuel Macron este de aproximativ un milion de euro. O alegere esenţială din partea preşedintelui francez. „Maşina trebuie să aibă un anumit standard, pentru că întruchipează prestigiul şi modernitatea Franţei, dar în acelaşi timp, preşedintele nu trebuie să apară drept privilegiat”, relatează publicaţia citată.

Lasă un comentariu