Marți, 14 Februarie 2023 14:59

News Alert: Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis temporar (UPDATE) Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis.

..........................................................................................................

Republica Moldova şi-ar fi închis temporar spaţiul aerian, din motive de securitate, până la ora 16:00, scrie publicaţia de la Chişinău, Unimedia.

„Stimaţi pasageri, cei care vă aflaţi în aeroport, la bord sau urmează să zburaţi astăzi, vă rugăm să păstraţi calmul şi să urmăriţi panourile informative din aeroport, online pe www.airmoldova.md şi www.airport.md”, a anunţat şi compania Air Moldova, fără a oferi detalii suplimentare.

Pe pagina Aeroportului Internaţional Chişinău este anunţat că unele curse nu au decolat, iar altele nu au putut ateriza sau nu au mai ajuns la Chişinău, printre acestea aflându-se şi o cursă de la Bucureşti. Cursa Tarom care trebuia să aterizeze la Chişinău la ora 13.45 a fost redirecţionată spre Aeroportul Iaşi, a declarat pentru G4Media Alina Picu, purtătorul de cuvânt al Tarom.

Măsura vine în contextul în care atât preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât şi Maia Sandu au avertizat că ar exista un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat luni că Moscova are un plan de subminare a ţării, „cu implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civil, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici”.

Lasă un comentariu