Luni, 01 Martie 2021 15:17

Masca de protecţie de tip FFP2, obligatorie în mijloacele de transport în comun Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În lupta împotriva noului coronavirus, Guvernul regional al Bavariei a impus obligaţia purtării măştilor de protecţie de tip FFP2 în mijloacele de transport în comun, considerând că masca de protecţie obişnuită nu mai este suficientă, relatează Euronews.

Masca de protecţie de tip FFP2 protejază atât anturajul, cât şi persoana care o poartă, subliniază autorităţile bavareze. „Măştile FFP2, dacă sunt purtate în mod corect, oferă o protecţie mai bună decât măştile simple textile împotriva COVID-19, însă ele sunt mai scumpe, iar de aceea Bavaria urmează să furnizeze 2,5 milioane de măşti persoanelor nevoiaşe“, potrivit corespondentei Euronews la Berlin, Kate Brady.

Acest tip de mască este rezervat personalului medical şi de îngrijire în majoritatea ţărilor. Generalizarea măştii de tip FFP2 nu se bucură de o unanimitate în Bavaria. Preţul unei măşti de tip FFP2 este de două-trei ori mai mare decât al unei măşti chirurgicale. Copii în vârstă de până la 14 ani sunt exceptaţi de la această măsură. Folosirea măştii de protecţie de tip FFP2 ar putea fi extinsă în întreaga ţară.

Lasă un comentariu