Luni, 31 Ianuarie 2022 12:09

Lidl Ungaria întroduce raţionalizarea unor alimente de bază Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lidl Ungaria va raţionaliza din februarie vânzarea alimentelor de bază cu termen de garanţie de lungă durată şi ale căror preţuri au fost plafonate de guvernul ungar, informează portalul Pénzcentrum, scrie publicaţia Vilaggazdasag, citată de Rador.

În data de 12 ianuarie, guvernul condus de Viktor Orbán a anunţat că va reglementa preţurile în cazul a şase produse de bază: zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui şi lapte de vacă cu 2,8% grăsime.

Dat fiind faptul că preţurile la energie au crescut în întreaga Europă, guvernul ungar a decis plafonarea preţurilor la produsele alimentare de bază, a informat Viktor Orbán, care a menţionat că aceste produse trebuie să fie în mod obligatoriu pe stoc. Lidl Ungaria a stabilit acum cantitatea maximă care poate fi achiziţionată la o singură cumpărătură: zahăr – 10 kg, făină – 10 kg, lapte UHT – 12 litri, ulei de floarea soarelui – 10 litri.

Potrivit lanţului de magazine cu discount, vor fi şi oferte cu reduceri suplimentare faţă de preţurile stabilite de autorităţi şi prevăzute de lege, astfel zahărul şi făina vor fi vândute cu câte 10 forinţi mai ieftin, laptele UHT cu 19%, iar uleiul de floarea soarelui cu 14-15% mai puţin. La solicitarea ziarului ungar Világgazdaság, compania de cercetare de piaţă NielsenIQ a prezentat indicele comerţului cu amănuntul, iar din aceste date a rezultat că populaţia ungară a cheltuit într-un an 43,5 miliarde de forinţi pe lapte şi 39 de milioane de forinţi pe ulei de gătit. (sursa g4media.ro)

Lasă un comentariu