Duminică, 13 Noiembrie 2022 17:58

Explozie în Istanbul. Cel puţin 6 morţi şi 58 de răniţi

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O explozie a avut loc duminică, 13 noiembrie 2022, pe una dintre cele mai aglomerate străzi pietonale din centrul Istanbulului, relatează Reuters. Cel puţin 6 persoane au murit, iar multe altele au fost rănite, potrivit primelor informaţii.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un „atac josnic” care a făcut „şase morţi şi 58 de răniţi”, a spus el la o televiziune turcă. 

"Autorii acestui atac josnic vor fi demascaţi. Poporul nostru să fie sigur că autorii vor fi pedepsiţi", a spus el, la doua ore după explozia de pe strada comerciala Istiklal.

Iniţial, guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a precizat că explozia a avut loc aproximativ la ora locală 16.20 şi că s-a soldat cu morţi şi răniţi. Ulterior, acesta a revenit şi a spus că potrivit primelor rapoarte, 4 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 38 au fost rănite în explozia care a avut loc pe strada Istiklal. Pe imaginile apărute pe reţelele de socializare se vede exact momentul exploziei.

Pe alte imagini surprinse de camerele de supraveghere se vede ce pare a fi un bagaj lăsat de cineva, iar explozia pare să se producă în acel loc.

Lasă un comentariu