Luni, 25 Ianuarie 2021 12:17

Coronavirus: Varianta sud-africană, detectată în Noua Zeelandă Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima persoană infectată pe plan local în Noua Zeelandă de la jumătatea lunii decembrie a fost depistată cu varianta sud-africană a noului coronavirus, iar transmiterea a avut loc probabil în timpul carantinei sale, au declarat luni autorităţile locale, potrivit AFP.
O femeie de 56 de ani, care s-a întors recent din Europa, a fost testată pozitiv sâmbătă, la 10 zile de la finalizarea carantinei sale obligatorii de două săptămâni de izolare.
Bilanţul Noii Zeelande în lupta împotriva COVID-19 a fost salutat în străinătate, arhipelagul totalizând mai puţin de 2.000 de cazuri de la începutul pandemiei. În total, 25 de decese au fost atribuite maladiei COVID-19 în această ţară.
Femeia în vârstă de 56 de ani este prima persoană neozeelandeză infectată prin transmitere locală de la jumătatea lunii decembrie şi prezintă o tulpină a virusului care este, probabil, mai contagioasă.
"Tulpina infecţiei este varianta sud-africană, iar sursa contaminării este cel mai probabil o altă persoană care s-a întors" din străinătate, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Chris Hipkins.
Neozeelandeza ar fi fost infectată în timpul carantinei de către o persoană care se afla la acelaşi etaj cu ea şi care a fost testată pozitiv cu două zile înainte ca această femeie să-şi încheia carantina.
După ce a ieşit din carantină, femeia a călătorit în regiunea Northland, din extremitatea nordică a ţării, şi a prezentat simptome de COVID-19 timp de câteva zile înainte de a fi testată pozitiv.
Două dintre rudele sale, inclusiv soţul ei, au fost testate de atunci negativ.
Directorul general pentru sănătate, Ashley Bloomfield, este de părere că faptul că acele persoane nu au fost infectate se datorează, probabil, tipului de simptome pe care le-a prezentat femeia.
"Nu a menţionat niciun simptom respirator, ci cu precădere dureri musculare, deci este posibil să nu fi răspândit atât de mult virusul", a precizat el. (Sursa Agerpres)

Lasă un comentariu