Miercuri, 14 Septembrie 2022 14:24

Care este diferența dintre adidașii de antrenament și adidașii de alergare? Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adidașii de alergare și adidașii de antrenament sunt folosiți pentru diferite tipuri de mișcare. Cunoașterea modului în care acestea diferă este esențială pentru a profita la maximum de fiecare antrenament.

Fie că sunteți un alergător, un pasionat de sală sau ambele, aveți nevoie de echipamentul potrivit pentru a vă ajuta să vă antrenați din greu și să vă simțiți bine. Cu toate acestea, deoarece alegerea adidașilor de alergare este atât de variată, poate fi dificil să îi alegi pe cei mai buni pentru fiecare activitate.

Poate că vă vine să luați cea mai confortabilă pereche de adidași pe care o găsiți prin casă, dar antrenamentul în tipul greșit de adidași poate crește riscul de accidentare.

Adidasii de alergare pentru barbati și cei de antrenament cross training au unele lucruri în comun, dar pantofii de alergare oferă o amortizare adecvată pentru distanțe lungi, în timp ce adidașii de antrenament sunt concepuți pentru o gamă mai largă de modele de mișcare. Iată cum să alegi pantofii perfecți pentru următorul antrenament.

Ce sunt adidașii de alergare?

Alergarea are multe beneficii pentru sănătatea fizică și mentală, cum ar fi reducerea anxietății și creșterea capacității pulmonare. Cu toate acestea, impactul repetitiv al picioarelor care lovesc solul poate, de asemenea, să vă suprasolicite corpul și să vă provoace leziuni dacă nu purtați echipamentul potrivit. Adidașii de alergare sunt concepuți să absoarbă impactul și să îmbunătățească mișcarea înainte, rămânând în același timp ușori, astfel încât să puteți alerga ca vântul pe șosea sau pe pistă. Aceștia au mai multă amortizare în talpa intermediară și suport în arcada piciorului decât adidașii Nike de antrenament. Acest lucru poate ajuta la prevenirea leziunilor cauzate de supraantrenament, cum ar fi fracturile de stres.

Când ar trebui să purtați adidași de alergare?

Poate părea logic, dar pantofii de alergare sunt concepuți special pentru alergare, așa că ar trebui să-i purtați pentru alergare. Există o singură excepție: parcurgerea unor distanțe scurte pe o bandă de alergare pentru a vă încălzi înainte de antrenamentul cu greutăți. Dacă alergi mai puțin de un kilometru, poți purta pantofii de cross training. Pentru distanțe mai lungi pe drumuri sau benzi de alergare, alege o pereche de pantofi ușori de alergare pe șosea. Dacă aveți de gând să alergați în aer liber, ar trebui să purtați pantofi de trail running, care sunt mai protectori pe teren accidentat.

Ce caracteristici ar trebui să cauți la adidașii de alergare?

Confort și susținere: nu uitați să vă încălțați adidașii la sfârșitul zilei cu șosetele obișnuite de alergare care absorb transpirația. Spațiul pentru degetele de la picioare ar trebui să fie suficient pentru a vă mișca și a vă întinde degetele. În plus, aceștia nu trebuie să alunece pe călcâi sau să se frece în zona călcâiului. Acestea trebuie să se potrivească de la început, deoarece nu este nevoie să se bazeze pe perioade de rodaj.

Amortizare și reactivitate: căutați adidași bărbați cu multă amortizare în talpa intermediară, mai ales dacă vă place să alergați pe distanțe lungi. De exemplu, sistemul inovator de amortizare al unor adidași Nike Zoom este conceput pentru a absorbi șocurile și a reduce supraîncărcarea corpului.

Ușor: Pentru a vă asigura că adidașii de alergare nu vă rețin, alegeți pantofi ușori, care oferă amortizare acolo unde aveți cea mai mare nevoie de ea.

Tracțiune și protecție: Dacă alergați pe trasee, alegeți adidași bărbați cu crampoane mai adânci și cu fețe mai durabile.

O înălțime potrivită: adidașii de alergare tradiționali au o diferență de înălțime de la călcâi la vârf de cel puțin 10 mm din cauza amortizării suplimentare din călcâi. Acest lucru este în regulă dacă aveți tendința de a pune multă forță pe călcâi, dar vă recomandăm o cădere mai mică a călcâiului dacă aveți mai mult impact pe partea mediană sau pe antepicior sau dacă aveți probleme cronice la genunchi.

Ce sunt adidașii de cross training?

Încălțămintea de sală poate fi utilă pentru o mare varietate de exerciții, de la mișcări pliometrice laterale la ghemuiri pe loc și schimbări rapide de direcție. Adidașii de cross training tind să fie mai plați, au o cădere mai mică a călcâiului până la vârf și oferă o mare flexibilitate. De asemenea, aceștia sunt concepuți pentru a oferi mai multă stabilitate. De exemplu, adidașii Nike Air Zoom SuperRep 2 pentru bărbați și femei distribuie energia pe întreaga talpă, îți susțin piciorul în timp ce te miști dintr-o parte în alta și îl mențin la locul lui cu ajutorul unei fețe din plasă elastică.

Ce caracteristici ar trebui să căutați la adidașii de sală?

Cei mai buni adidași Nike de cross training variază în funcție de activitate, dar, în general, ar trebui să căutați următoarele caracteristici:

Confort și susținere: verificați dacă vă puteți mișca degetele de la picioare, dacă călcâiul nu alunecă și dacă piciorul nu vă întinde partea superioară. Alegeți de la început pe cei cu care vă simțiți confortabil. Nu vă bazați pe perioadele de rodaj.

Sprijin la nivelul arcadei piciorului: alegeți adidași bărbați cu amortizare suficientă pentru a susține arcada piciorului și a reduce riscul de entorse.

Stabilitate: tălpile groase și late vor menține piciorul pe loc în timpul mișcărilor laterale.

Suport ferm pentru călcâi: Acesta asigură stabilitatea gleznei în timpul exercițiilor de ridicare a greutății.

Materiale rezistente și ferme: căutați materiale care oferă suport și protecție suplimentară.

Lasă un comentariu