Vineri, 30 Mai 2014 00:00

Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cancelarul german, Angela Merkel, rămâne cea mai puternică femeie din lume, înaintea preşedintei băncii centrale americane (Fed) Janet Yellen, potrivit listei anuale publicate de revista Forbes, transmite AFP.
Este a patra oară consecutiv când Angela Merkel se impune în fruntea clasamentului celor mai puternice femei din lume, precum şi a noua oară în decurs de 11 ani.
Filantropul şi om de afaceri american Melinda Gates este a treia, ca şi anul trecut, preşedinta braziliană Dilma Rousseff coboară de pe locul 2 pe locul 4, iar directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, urcă de pe locul 7 pe locul 5.
Hillary Clinton figurează pe locul 6 al actualei liste anuale a celor mai puternice femei din lume. Optsprezece dintre acestea, printre care Janet Yellen, apar pentru prima dată.
Noua şefă a General Motors, Mary Barra, este pe locul 7, înaintea lui Michelle Obama, aflată pe locul 8.
Lista cuprinde nouă şefi de stat, reprezentând 641 milioane de persoane, 28 de directori generali şi 13 miliardare.
Cea mai tânără rămâne excentrica Lady Gaga (28 de ani, pe locul 67). Cea mai în vârstă este regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit (88 de ani, pe locul 35).
Cele mai puternice 100 de femei din lume lucrează în domeniul tehnologic, politică, afaceri, presă, finanţe, organizaţii de caritate. Puterea lor a fost determinată de Forbes în funcţie de bani, forţă mediatică, impact şi sfere de influenţă.

Lasă un comentariu