Miercuri, 01 Martie 2023 12:24

Accident feroviar în Grecia. 36 de morţi şi 85 de răniţi Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel puţin 36 de persoane au murit şi 85 au fost rănite în Grecia într-o violentă coliziune produsă marţi noapte între un convoi de marfă şi un tren de pasageri care efectua o cursă între Atena şi Salonic, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de pompieri, relatează AFP.

"Numărul morţilor a crescut la 36 în prezent", a declarat presei Vasilis Vathrakogiannis, purtător de cuvânt al pompierilor greci, precizând că operaţiunea de salvare pentru descarcerarea pasagerilor blocaţi în vagoanele deformate de impact este încă în curs.

În plus, "66 de persoane au fost spitalizate, dintre care şase la terapie intensivă", a adăugat el.

Până în prezent nu s-a furnizat niciun motiv pentru care trenurile au intrat în coliziune. Din cauza violenţei şocului, locomotivele şi vagoanele din faţă au fost distruse şi mecanicii celor două trenuri au murit în urma impactului.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că pentru moment nu au fost primite solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, în contextul accidentului feroviar.

"Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile elene, operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, iar datele referitoare la cetăţenia persoanelor afectate vor fi comunicate ulterior. MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul celor două misiuni ale României nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident", arată un comunicat al Ministerului român transmis Agerpres.

Media

Lasă un comentariu