Vineri, 03 Februarie 2023 15:26

70% mai multă luminozitate pentru televizoare: ce promite acest brand gigant pentru anul acesta Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

LG a debutat la CES 2023 cu noua sa gamă de TV LG OLED cu calitate autoluminescentă premium, procesare mai puternică și o nouă versiune de webOS care îmbunătățește experiența de vizionare.

Noua gamă LG OLED pentru 2023 este formată din seriile Z3, G3 și C3 OLED evo. Aceste modele de TV LG oferă o luminozitate mai mare și culori mai precise datorită performanței tehnologiei evo OLED și a noului procesor α9 AI Gen6. În plus, această nouă serie de procesoare Alpha utilizează tehnologia de învățare profundă cu inteligență artificială pentru a asigura calitatea imaginii și a sunetului.

În plus, AI Picture Pro dispune de o scalare îmbunătățită pentru o mai mare claritate și o cartografiere dinamică reînnoită a tonurilor, include procesarea imaginii care detectează și rafinează obiectele proeminente pentru a le conferi un aspect HDR, iar puterea procesorului α9 AI Gen6 permite AI Sound Pro.

Designul dispozitivului și luminozitatea ecranului

O altă îmbunătățire a seriei TV LG G3 este tehnologia Brightness Booster Max, care încorporează o nouă arhitectură și algoritmi de control al luminii, crescând astfel luminozitatea cu până la 70%. Televizoarele LG OLED primesc, de asemenea, un upgrade estetic prin introducerea noului design One Wall Design, care nu lasă niciun spațiu vizibil atunci când sunt montate pe perete.

Experiență personalizată

LG va introduce o experiență de utilizare reîmprospătată și personalizabilă cu noua versiune de webOS. Platforma introduce anul acesta All New Home, o interfață de utilizator reproiectată care oferă mai multe opțiuni de personalizare și, în același timp, este mai ușor de utilizat. Noul webOS pentru TV LG își îmbunătățește sistemul de recomandări bazat pe funcția AI Concierge, care utilizează istoricul și obiceiurile de consum. Sistemul de operare al televizoarelor este foarte relevant, iar LG are multă experiență în acest domeniu.

Versiunea webOS 23 aduce o interfață grafică reînnoită și simplificată. Printre caracteristicile adăugate se numără suportul Matter pentru sincronizarea cu alte dispozitive conectate și funcția "Quick Settings", care vă permite să ajustați rapid imaginea și sunetul.

Calitatea sunetului

Televizoarele LG OLED vor include Dolby Vision și Dobly Atmos și, în plus, vor spori integrarea cu bare de sunet pentru a oferi muzică surround multicanal de calitate IMAX cu DTS:X. De asemenea, modelele vor fi primele certificate de către organizația HDMI pentru Quick Media Switching VRR (QMS-VRR), care elimină ecranul negru care apare la comutarea surselor de conținut între dispozitivele compatibile conectate prin intermediul porturilor HDMI 2.1a. Procesorul Alpha 9 Gen6 adaugă noi funcții pentru sunet. Sunt cele ale „Adaptive Sound Control” și „Auto Balance Control” care permit mixarea surselor de sunet pentru a simula un sistem 9.1.2. Televizoarele încorporează, de asemenea, tehnologia „Wowcast Orchestra”, care le va permite televizoarelor să completeze barele de sunet pentru a crea un sistem surround mai mare.

Procesor Alpha 9 Gen6. Ca în fiecare an, noile modele încorporează un procesor de imagine actualizat. În această a șasea generație găsim o optimizare a algoritmilor săi de scalare AI, care promit să recunoască obiectele din imagine pentru a le adapta. De asemenea, a fost adăugată și tehnologia "OLED Dynamic Tone Mapping Pro", care ajustează luminozitatea și culoarea.

8K este menținut într-un singur model. Nici începutul anului nu va fi marcat de expansiunea 8K, cel puțin conform prezentării LG. Am văzut-o deja anul trecut, iar pentru 2023, rezoluția 8K va fi doar pentru modelul LG Z3. Îl avem la 77 și 83 de inci, două dimensiuni generoase, dar care se potrivesc cu această rezoluție foarte mare. Va exista o îmbunătățire a luminozității, care va ajunge până la 1.350 de nits pe modelul 8K.

HDMI 2.1 cu QMS. Nu toate porturile HDMI 2.1 sunt la fel. Una dintre tehnologiile care vor fi prezente anul acesta pe LG OLED este QMS ("Quick Media Switching"). Acest lucru face posibilă adaptarea automată a ratei de reîmprospătare a televizorului la rata de cadre a conținutului. Astfel, se evită ecranele negre și alte efecte enervante, ceea ce duce la tranziții mai fluide. În plus, cele patru porturi HDMI 2.1 sunt compatibile cu semnalele 4K la 120 Hz, Dolby Vision, Dolby Atmos, VRR, AMD FreeSync Premium și Nvidia G-Sync.

Lasă un comentariu